FOTO NATJEČAJ
OKUSI. DOŽIVI. FOTKAJ.

FOTO NATJEČAJ
OKUSI. DOŽIVI. FOTKAJ.

FOTO NATJEČAJ
OKUSI. DOŽIVI. FOTKAJ.

FOTO NATJEČAJ
OKUSI. DOŽIVI. FOTKAJ.

FOTO NATJEČAJ
OKUSI. DOŽIVI. FOTKAJ.

FOTO NATJEČAJ „DOŽIVLJAJ AGROTURIZAMA ISTRE“ 2021

Dani otvorenih vrata agroturizama Istre-DOVAI 2021 predstavljaju jedinstvenu eno gastronomsku manifestaciju, koja se kontinuirano već jedanaestu godinu za redom organizira u agroturizmima diljem Istarske županije, s glavnim ciljem obogaćivanja turističke ponude i produženja turističke sezone kroz promociju seoskih domaćinstava i reinterpretaciju tradicionalne istarske gastronomije.

U sklopu manifestacije, četvrtu godinu za redom se organizirao Foto natječaj „Doživljaj agroturizama Istre“ pod sloganom „Okusi. Doživi. Fotkaj!“, kojemu je glavni cilj bio istaknuti važnost istarske autohtone gastronomije, običaja i tradicije. Natječaj je bio otvoren u periodu od 01.11 do 30.11.2021. godine, te tematika ovogodišnjeg izdanja bila je „ča je dobrega na mojemu pjatu“. Na Foto natječaj je zaprimljeno ukupno 88 fotografija.

Stručni žiri za ocijenjivanje pristiglih fotografija bio je u sastavu:

 1. Igor Merlić, AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin
 2. Nada Prodan Mraković, Istarska županija, Upravni odjel za turizam
 3. Tajana Licul, Fotostudio Licul

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i čestitamo na osvojenim mjestima. Molimo sretne dobitnike da nam se obrate na email: edukacije@azrri.hr ili na kontakt telefon 052 351 596 vezano za preuzimanje nagrada

1. NAGRADA : Sonja Bajramović Hajdarović Fotografija koja je zasluženo osvojila prvo mjesto u ovogodišnjem Foto natječaju je upravo ona koja najbolje prikazuje zadanu tematiku natječaja a to je „ča je dobrega na mojemu pjatu“. Od sudionika Foto natječaja odnosno od autora, traženo je da prikažu koji je njihov doživljaj agroturizama ali s naglaskom na hranu. Pobjednička fotografija prikazuje aranžman stola, jelo na tanjuru te zaokružuje cijelu priču u jednoj fotografiji.

2. NAGRADA : Darko Hrastovček Fotografija koja je zauzela drugo mjesto ima zanimljiv rakurs, kompozicija je odlična te zadovoljava uvjet koji je zadan a to je prikaz hrane koju agroturizmi nude. Vrlo se oštro vide pojedini elementi na fotografiji dok su neki minimalno zamućeni, što daje specifičnost fotografiji.

3. NAGRADA : Rafaela Miletić Treće mjesto zauzela je fotografija, koja iako ne pruža bistrinu te je slabije rezolucije, svejedno je vrlo zadovoljavajuća jer izbliza pokazuje od čega se sastoji desert kojeg se gost sprema kušati. Također, autor je fotografijom zadovoljio uvjet Foto natječaja.

Ispuni ova tri jednostavna koraka i trk po svoje nagrade!

Ljubitelj si fotografije, ali i fine hrane? 
Posjeti manifestaciju Dani otvorenih vrata agroturizama Istre, 
Ispuni ova tri jednostavna koraka i trk po svoje nagrade!

Tematika ovogodišnjeg foto natječaja je pod sloganom „ča je dobrega na mojemu pjatu“.

Popuni online obrazac i prijavi se na natječaj.
Pošalji nam do tri fotografije i osvoji vrijedne nagrade.
*Foto natječaj traje od 01.11 do 30.11.2021!


Najbolje fotografije bit će nagrađene sukladno osvojenom mjestu:

I. mjesto:
 • noćenje s doručkom za dvoje u Agroturizmu „Stara Štala“ (Pazin)
 • dvodnevna kuharska radionica u Edukativnom gastronomskom centru na Gortanovom brijegu u proljetnom ciklusu 2021. godine
 • pehar manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre 2021

II. mjesto:
 • paket proizvoda „Istrijana“
 • jednodnevna kuharska radionica u Edukativnom gastronomskom centru na Gortanovom brijegu u proljetnom ciklusu 2021. godine
 • pehar manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre 2021

III. mjesto:
 • ručak za dvoje u agroturizmu „Giovanna Allegra“ (Šumber)
 • pehar manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre 2021


Vaši podaci


Foto natječaj traje od 01.11 do 30.11.2021!