DANI OTVORENIH VRATA
AGROTURIZAMA ISTRE

DANI OTVORENIH VRATA
AGROTURIZAMA ISTRE

DANI OTVORENIH VRATA
AGROTURIZAMA ISTRE

DANI OTVORENIH VRATA
AGROTURIZAMA ISTRE

DANI OTVORENIH VRATA
AGROTURIZAMA ISTRE

DANI OTVORENIH VRATA
AGROTURIZAMA ISTRE

DANI OTVORENIH VRATA
AGROTURIZAMA ISTRE

DANI OTVORENIH VRATA
AGROTURIZAMA ISTRE

DANI OTVORENIH VRATA
AGROTURIZAMA ISTRE

DANI OTVORENIH VRATA
AGROTURIZAMA ISTRE

FOTO NATJEČAJ 'DOŽIVLJAJ AGROTURIZAMA ISTRE' 2018

1. TEMA FOTO NATJEČAJA
Agroturizmi predstavljaju savršen spoj gastronomije, tradicije i kulture te od sudionika Foto natječaja se traži prikaz tog savršenog spoja. Tema Foto natječaja jest zabilježiti glavna obilježlja manifestacije Dana otvorenih vrata agroturizama Istre 2018, primjerice tradicionalni ruralni interijer i eksterijer, autohtona istarska jela i delicije, doživljaje te dobar ugođaj u agroturizmima uključenim u manifestaciju.
2. ORGANIZATOR
Natječaj priređuje i organizira AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin, Adresa: Ulica prof. Tugomila Ujčića 1, Pazin, u daljnjem tekstu organizator.
3. VREMENSKI OKVIR
Natječaj se otvara 01.11.2018. i trajati će 30 dana. Svi sudionici Foto natječaja mogu fotografirati tijekom trajanja manifestacije Dana otvorenih vrata agroturizama Istre koji će biti otvoreni tijekom slijedećih vikenda u mjesecu studenom: 3.-4.11., 10.-11.11., 17.-18.11., 24.-25.11.2018. Rok za dostavu fotografija je 30.11.2018., odnosno zadnji dan manifestacije. Zaprimljene fotografije nakon završetka manifestacije neće se uzimati u obzir. 
4. PRAVILA I UVJETI SUDJELOVANJA U NATJEČAJU
Uvjeti i način predaje fotografija:
 • Pravo sudjelovanja na natječaju sudionici stječu ispunjavanjem online obrasca;
 • Svaki/a autor/ica može poslati do 3 fotografije;
 • Način predaje fotografija je UPLOAD fotografija direktno putem službene web stranice (www.dovai.eu)
 • Fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku u .jpg /.jpeg/ formatu, te moraju imati najmanje rezoluciju od 5 Mpx (2580 x 2048 piksela)
 • Sudjelovanje na natječaju je besplatno.
Dopuštena je obrada fotografija u programima za uređivanje fotografije do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
Sve zaprimljene fotografije će u tijeku natječaja biti objavljene od strane zaduženih osoba na službenoj web stranici i društvenim mrežama manifestacije Dana otvorenih vrata agroturizama Istre.  
6. USKLAĐENOST S GDPR ODREDBAMA
Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (dalje: Opća uredba o zaštiti podataka), AZRRI Agencija za ruralni razvoj Istre d. o. o. Pazin (u daljnjem tekstu: AZRRI) u svom radu obvezuje se postupati u skladu sa poštivanjem i zaštitom osobnih podataka i privatnosti korisnika ovih mrežnih stranica, sve dok se oni koriste u okviru dozvoljenih uvjeta korištenja.
7. KRITERIJI ZA DODJELU NAGRADE
Pobjedničke fotografije će biti odabrane od strane stručnog žirija, koji će biti sastavljen od 3 člana. Pobjedničke fotografije će biti rangirane prema mjestima: I. mjesto, II. mjesto i III. mjesto.
Proglašenje pobjednika biti će u sklopu završne konferencije te će ujedno biti objavljeno putem službene web stranice i društvenih mreža manifestacije. Dobitnici nagrada će biti obavješteni putem elektroničke pošte.
8. NAGRADE
Najbolje fotografije će biti nagrađene sukladno osvojenom mjestu:
I. mjesto
 • noćenje s doručkom za dvoje u Agroturizmu „Stara Štala“
 • dvodnevna kuharska radionica u Edukativnom gastronomskom centru na Gortanovom brijegu u proljetnom ciklusu 2019. godine
II. mjesto
 • obiteljski portret (FOTOGRAFIRANJE U STUDIU FOTO LICUL-a)
 • jednodnevna kuharska radionica u Edukativnom gastronomskom centru na Gortanovom brijegu u proljetnom ciklusu 2019. godine
III. mjesto
 • večera za dvoje u agroturizmu „Cerovac“   
9. NAPOMENE
 • Fotografije koje ne udovoljavaju tehničkim propozicijama neće biti prihvaćene;
 • Fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke niti potpise;
 • Zabranjeno je korištenje fotografija preuzetih s Interneta;
 • Slanjem fotografija sudionici potvrđuju autentičnost i preuzimaju odgovornost za snimljene fotografije;
 • Sudionici natječaja potpuno preuzimaju odgovornost za snimljene fotografije na kojima se javljaju i treće osobe;
 • Sudionici popunjavanjem online obrasca daju suglasnost organizatoru natječaja za korištenje prijavljenih fotografija u marketinške svrhe.