6. Agroturizam
SIA

OPG Cetina

Mjesto: Vodnjan
Adresa: Stancija Guran 21

Nije dopušten ulazak životinja/ljubimaca

Popratni sadržaj

  • Razgledavanje obiteljsko poljoprivrednog imanja. Prezentacija i prodaja domaćeg ovčjeg sira, maslinovog ulja i marmelade iz vlastite proizvodnje.

Termini

  • Subote:  14:00h 
  • Nedjelje: 13:00h i 16:00h

O agroturizmu

Ovce i sir zaštitni su znak obitelji Cetina odnosno njihovog imanja i agroturizma u selu Guran nedaleko Vodnjana. Već desetljećima ova se obitelj bavi uzgojem autohtone istarske ovce, čije je mlijeko sirovina za ovčje sireve koji su uz brojne nagrade na domaćim i međunarodnim sajmovima osvajali i šampionske titule za najbolji sir u Hrvatskoj. Osim po sirevima, ovaj je agroturizam poznat i po janjetini, koja se tu priprema na tradicijski istarski način, najčešće "na padelu" ili ispod čripnje (istarska tradicija ne poznaje ražanj), no u ponudi ima i sva druga blaga istarske tradicijske kuhinje pripremana od namirnica iz vlastite proizvodnje. 


Rezerviraj pozivom na broj

091 912 6991  Vaši komentari

HRANA:odlična, ovčji sir vrhunski AMBIJENT:prosječan, djeluje dosta zapušteno DOMAĆINI: konobari u međusobnom sukobu, jedan vrlo arogantan gospodin ZAKLJUČAK: puno prostora za pobiljšanje očuvanja kulturne baštine, nije primjereno da te na parkingu dočeka pas, koji ulazi i na terasu restorana, poboljšanja komunikacije sa gostima....ljubaznost, toplina, da nemaš osjećaj da si bitan kao izvor prihoda
Ocjena:
DANIJEL

Bili smo zadnji vikend Hrana je bila jako ukusna,ambijent ok...moze i bolje Na odlasku smo otkrili nesto novo U susjedstvu koji ima isti parking nalazi se Izletiste Casa Rustica,isli smo pogledati usli kroz predivni zeljezni portun,vidjeli predivan bazen,predivno djecje igraliste,nisam vidjela nigdje u Istri takvo,jednostavno raj na zemlji za obitelji sa djecom. Ljubazni vlasnik nam je sve pokazao,ocaravajuci unutarnji prostor sale kao da ste u svojoj konobi. Vani sve prekrasno i skladno uredeno,mjesto koje ce biti base cesto odrediste,preporucam svima. I da na kraju smo kupili odlicne marmelade bez secera i domace kekse kao od none. Sve pohvale ovom Izletistu Casa Rustica Mozda ovom postu nije ovdje mjesto ali ljudi iz Istre moraju znati sto valja. Svaka cast domacinu.
Ocjena:
Milanka