11. Agroturizam
POD ČRIPNJON

OPG POD ČRIPNJON

Mjesto: Sveti Petar u Šumi
Adresa: Dolinci 245

Mogućnost primanja životinja/ljubimaca

Popratni sadržaj

  • Prezentacija proizvoda  lokalnog proizvođača OPG-a Frenky Zgrablić.
  • Interesantni ples s vatrom koji će biti upriličen po noći nakon večere.

Termini

  • Subote:  6., 13., 20. i 27.11.2021. - 13:00h i 16:00h
  • Nedjelje: 7., 14., 21. i 28.11.2021. - 13:00h i 16:00h

Biciklističke i pješačke staze
O agroturizmu

Seljački turizam ''Pod Čeripnjon'' nalazi se u naselju Dolinci, na rubu Sv. Petra u Šumi. Kuća u kojoj se objekt smjestio restaurirana je 1737. godine, te iznutra objekt je ostao sačuvan što bliže originalu. Priča počinje davne 1986. godine kada je u rustikalnim zidinama jedan od pionira istarskih agroturizama, Rikard Franjul, uvidio potencijal za stvaranje nečeg autentičnog i originalnog. Nakon nekoliko godina uhodani je obiteljski posao prepustio svojoj snahi Donateli, koja danas vodi obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. U agroturizmu „Pod Čeripnjom'', u starinskom ambijentu može se uživati u istarskim specijalitetima, pripremanim po tradicionalnim recepturama te upoznati se s istarskim melodijama i plesovima.


Rezerviraj pozivom na broj

091 955 5266; 091 468 6032  Vaši komentari

Danas smo bili na večeri i ostali razočarani kvalitetom hrane.Ovdje zaista ništa nije domaće osim kruha.Gljive iz konzerve,umak je instant.Nadala sam se barem da će desert biti kako su i napisali ali nije.Veselila sam se desertu koji je trebao biti pita od bundeve sa korom od cukerančića a zapravo smo dobili cukerančić koji nije imao veze sa pitom od bundeve.Zaista mi je žao što sam se odlučila za taj agroturizam.Domaćina nije bilo nigdje na vidiku,a služila su nas djeca koja su nam i naplatila večeru.Ambijent je ugodan,termini održavanja manifestacije su taman kako nam i odgovara.
Ocjena:
Ana

Ambijent ovog agroturizma je ugodan , baš pravi domaći starinski , no nažalost to isto ne mogu reći i za hranu koju su poslužili . Salata s povrćem iz konzerve i doslovce dve kockice mesa , umak od gljiva također instant , a desert koji uopće nije ono što piše , dakle nikakva bundevina pita već običan mousse. Ne mogu reći da je bilo nejestivo i pretjerano loše ali za mene ovo nije ni približno domaće , od svega ponuđenog jedino je kruh bio domaći . Nakon ovakve večere na žalost uopće nemam volje posjećivati ostale agroturizme zbog izgubljenog povjerenja, iako znam da na temelju ove večere ne mogu suditi druge. Još nešto , simpatično je vidjeti djecu koja rade i pomažu u obiteljskom poslu , ali djeca nisu adekvatno upućena u pružanju potrebnih informacija ili zahtjeva gostiju. Potrebno je poraditi na boljoj organizaciji !
Ocjena:
Marija