12. Agroturizam
PEKICA

OPG Aleksandra Pekica

Mjesto: Svetvinčent
Adresa: Štokovci, Pekici 1

Mogućnost primanja životinja/ljubimaca

Popratni sadržaj

  • Prezentacija proizvoda od lavande te kozmetike obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva Predan Milena (kozmetika dobivena od samoniklog bilja)
  • Radionica izrade prirodnog labella nedjeljom

Termini

  • Subote: 2., 9., 16., 23. i 30.11.2019. - 13:00h 
  • Nedjelje: 3., 10., 17., 24.11. i 01.12.2019. - 13.00h i 16:00h

Biciklističke i pješačke staze
O agroturizmu

OPG Pekica smješten je u selu Pekici, nedaleko od Savičente na imanju okruženom aromatičnom lavandom. Radi se o novootvorenom izletištu koji uz domaće proizvode koje godinama proizvodi na svojem obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu, priprema i nudi tradicionalna jela uz dašak lavande koja im daje poseban ukus i miris. Specifičnost ovog izletišta leži upravo u pružanju autentičnih doživljaja kojima posjetitelji mogu iskusiti kako izgleda život jedne obitelji koja se bavi poljoprivredom, počevši od branja lavande te izrade suvenira od lavande. U svojem jelovniku nude raznorazne tjestenine u kombinaciji s istarskim autohtonim namirnicama pa sve do domaćeg kruha i tradicionalnih kolača.


Rezerviraj pozivom na broj

099 515 6666  Vaši komentari

Atmosfera i hrana za deset!!!!Gospodja Aleksandra za svaku pohvalu!Ako ugrabimo koje mjesto-ponavljamo!
Ocjena:
Jelena Ćućuz

Debelo ispod očekivanja što se tiče hrane zbog koje smo prvenstveno došli. Maneštra: neukusna sa jakim okusom zaprške, previše krumpira, a slanac i fažol kao da su iz konzerve. Dva komadića kobasice nedefiniranog okusa. Ravioli punjeni sirom sa gljivama i pršutom: ravioli potpuno prazni, suhi, sa gljivama i pršutom u tragovima, bez ikakvog šuga. Što se ambijenta tiče: jadno, bez jastučića na stolicama, skučeno, nikakav doživljaj seoskog domaćinstva. Predugo se čeka između jela. Jedino pozitivno: ljubazan konobar.
Ocjena:
Morena

Nemam riječi koliko je loša hrana... Nazovi maneštra sa tri zrna graha i slanutka (konzerviranog?) i puno krumpira i zaprške... Nekakvih par komadića raskuhane kobasice i neodređenog okusa. Ravioli bez ikakvog punjenja i bez pancete ili prsuta preko njih, gljive u tragovima, suho i bezlicno. Kiseli kupus ispran do neprepoznatljivosti i kuhan sa par komadića presuhe junetine, bljutavo i nezačinjeno... Domaću salatu nismo niti vidjeli. Stvarna vrijednost svega navedenog 20-25 kuna, ne znam zašto bi cijeli obrok trebao vrijediti 105 kuna... Ne mogu se oteti dojmu da Dani otvorenih vrata agroturizama Istre služe samo da si ugostitelji malo bolje zarade, a ne nikako za neku promociju (nekoliko puta sam posjetio manifestaciju...) Možda bi trebalo uvesti neke kriterije?... Moja ocjena je nula, ali ne postoji opcija... Zato 1...
Ocjena:
Aleksandar Raškaj