12. Agroturizam
PEKICA

OPG Aleksandra Pekica

Mjesto: Svetvinčent
Adresa: Štokovci, Pekici 1

Mogućnost primanja životinja/ljubimaca

Popratni sadržaj

  • Prezentacija proizvoda od lavande te kozmetike obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva Predan Milena (kozmetika dobivena od samoniklog bilja)
  • Radionica izrade prirodnog labella nedjeljom

Termini

  • Subote: 2., 9., 16., 23. i 30.11.2019. - 13:00h 
  • Nedjelje: 3., 10., 17., 24.11. i 01.12.2019. - 13.00h i 16:00h

Biciklističke i pješačke staze
O agroturizmu

OPG Pekica smješten je u selu Pekici, nedaleko od Savičente na imanju okruženom aromatičnom lavandom. Radi se o novootvorenom izletištu koji uz domaće proizvode koje godinama proizvodi na svojem obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu, priprema i nudi tradicionalna jela uz dašak lavande koja im daje poseban ukus i miris. Specifičnost ovog izletišta leži upravo u pružanju autentičnih doživljaja kojima posjetitelji mogu iskusiti kako izgleda život jedne obitelji koja se bavi poljoprivredom, počevši od branja lavande te izrade suvenira od lavande. U svojem jelovniku nude raznorazne tjestenine u kombinaciji s istarskim autohtonim namirnicama pa sve do domaćeg kruha i tradicionalnih kolača.


Rezerviraj pozivom na broj

099 515 6666  Vaši komentari

Atmosfera i hrana za deset!!!!Gospodja Aleksandra za svaku pohvalu!Ako ugrabimo koje mjesto-ponavljamo!
Ocjena:
Jelena Ćućuz

Debelo ispod očekivanja što se tiče hrane zbog koje smo prvenstveno došli. Maneštra: neukusna sa jakim okusom zaprške, previše krumpira, a slanac i fažol kao da su iz konzerve. Dva komadića kobasice nedefiniranog okusa. Ravioli punjeni sirom sa gljivama i pršutom: ravioli potpuno prazni, suhi, sa gljivama i pršutom u tragovima, bez ikakvog šuga. Što se ambijenta tiče: jadno, bez jastučića na stolicama, skučeno, nikakav doživljaj seoskog domaćinstva. Predugo se čeka između jela. Jedino pozitivno: ljubazan konobar.
Ocjena:
Morena

Nemam riječi koliko je loša hrana... Nazovi maneštra sa tri zrna graha i slanutka (konzerviranog?) i puno krumpira i zaprške... Nekakvih par komadića raskuhane kobasice i neodređenog okusa. Ravioli bez ikakvog punjenja i bez pancete ili prsuta preko njih, gljive u tragovima, suho i bezlicno. Kiseli kupus ispran do neprepoznatljivosti i kuhan sa par komadića presuhe junetine, bljutavo i nezačinjeno... Domaću salatu nismo niti vidjeli. Stvarna vrijednost svega navedenog 20-25 kuna, ne znam zašto bi cijeli obrok trebao vrijediti 105 kuna... Ne mogu se oteti dojmu da Dani otvorenih vrata agroturizama Istre služe samo da si ugostitelji malo bolje zarade, a ne nikako za neku promociju (nekoliko puta sam posjetio manifestaciju...) Možda bi trebalo uvesti neke kriterije?... Moja ocjena je nula, ali ne postoji opcija... Zato 1...
Ocjena:
Aleksandar Raškaj

Ovaj smo agroturizam odabrali zbog zanimljivog menija sa lavandom.Unutrašnji prostor je skučen,očekivali smo nešto drugo- ognjišće,dok je vanjski prostor bolje uređen.Konobar je za svaku pohvalu.Što se hrane tiče maneštra i desert su bili dobri,dok glavno jelo zaslužuje kritiku. Ravioli su bili prazni,sira je bilo u tragovima,a umak "bezličan",pršut panceta,tri vrste gljiva na čistom ulju,nije baš za pohvalu,kupus neukusan,salatu nismo dobili .Što sugerirati?U meniju bi bilo bolje napisati "ravioli punjeni sirom (ali da tako i bude)u umaku od vrganja,lisički, martinčica" .Veoma je smiono miješati te tri vrste gljiva.Domaćin možda ne zna da martinčice nisu baš bezopasne ,da ih nečiji organizmi ne podnose,zato oprezno s gljivama...Vino je za svaku pohvalu,odlično. društvo iz Labina
Ocjena:
ORIANA MIKULJAN-TRIFONI

Izvrsna hrana. Ljubaznost na visokom nivou. Sve za 5+
Ocjena:
Barbara Skoravic

Prekrasan ambijent, topao i lijepo uređen. Iznimno ljubazni domaćini, obilna, ukusna, kvalitetna i zaista domaća hrana. Lavanda koja je zaštitni znak ovog agroturizma odlično uklopljena u ambijent i recepte - kruh kolačići, štrudla i liker. Za svaku pohvalu. Još jednom hvala za prekrasno provedeno poslijepodne. Svakako ćemo se vratiti.
Ocjena:
Bojana Ćustić Juraga

Bila sam dio grupe od 14 osoba i bili smo ovu nedjelju na ručku. Sve je bilo odlično, super atmosfera, fina hrana i piće. Probali smo sok od lavande, liker od lavande i kolačiće od lavande i sve je bilo odlično. Hrana je bila super, moram posebno istaknuti juhu od buće. Pohvala ide i ljubaznom konobaru i ostalom osoblju. Super mjesto za odrasle, djecu a i pet friendly. Prostor je manji ali to ne znači da Vas mora spriječiti da ne probate posjetiti ovaj agroturizam jer je sve domaće i prefino. Sigurno se vraćamo :)
Ocjena:
Tea